ЧАС РОБОТИ
Пн-Пт 9:00-18:00
Сб-Нд вихідний
18036, Україна, м. Черкаси,
вул. Пастерівська, 104/1
ohoronasvto@gmail.com
+38 (0472) 38-21-22
+38 (067) 472-62-52

Обладнання для систем охорони периметру

До обладнання охорони периметра відносяться лазерні системи, а також інфрачервоні і теплові.

Лазерні пристрої засновані на парі датчиків, що складається з твердотільного лазера-випромінювача і фотоприймача. Приймач і випромінювач встановлюються на лінії прямої видимості з інтервалом до декількох сотень метрів і утворюють лінію захисту периметра. При перетині ціє лінії порушником, автоматично спрацьовує блок контролю, який подає сигнал на сповіщувачі для виклику охорони. Лінії захисту повинні дублюватися і перекривати весь периметр об'єкта, що охороняється. До особливостей системи лазерної охорони периметра відносять наявність видимого світлового променя, що теоретично робить можливим проникнення на об'єкт без перетину променя, а також слабку захищеність системи в умовах забруднення повітря дощу, снігу, задимлення, туману, смогу.

Інфрачервоні системи зсновані на такомуж принцип роботи, як і лазерні, але промінь випромінювача невидимий і менш схильний до перешкод з боку забруднення повітря. Але відстань, на якому встановлюються випромінювачі і приймачі, значно менше в порівнянні з лазерними системами, що вимагає більшої кількості датчиків для охорони великих територій.
Крім того, інфрачервоні випромінювачі складніше лазерних випромінювачів в користуванні і налаштуванні. Системи охорони з датчиками руху найчастіше засновані на прийомі теплового випромінювання від тіла людини. Датчик руху не вимагає наявності випромінювача теплового або світлового променя, але радіус дії таких датчиків невеликий близько десяти метрів. До особливостей систем з датчиками руху слід віднести відносно низьку вартість датчиків і простоту їх експлуатації.

Датчики руху можуть встановлюватися і всередині приміщень, що охороняються, поєднуючи функцію охорони з протипожежною сигналізацією. Системи охорони периметра з камерами зовнішнього відеоспостереження найдорожчі і найбільш ненадійні системи з усіх перерахованих вище. Вони вимагають безперервного спостереження оператора за монітором або моніторами, непрацездатні без достатнього освітлення, система з послідовним перемиканням декількох відеокамер на один монітор спостереження залишає периметр без захисту при перемиканні камер.
Найбільш оптимальною буде комбінована система охорони периметра, коли використовується комплекс засобів захисту, підвищуючи її надійність і якість. З оптимізацією систем охорони, вибором і правильним розміщенням датчиків може допомогти компанія, що спеціалізується на системах  охорони.

2006 c Усі права на сайт належать СВТО "ОХОРОНА". Розробка і просування сайту - seo-city.org